Zondag voor de wees

Doe mee met de wereldwijde viering en kijk hoe jij er kunt zijn voor de wezen en de zwakken.

In 2021 zal de wereldwijde kerk in meer dan 123 landen met één stem samenkomen om het 20e jaar van de Zondag voor de wees te vieren.

Op 7 november 2021 zullen duizenden volgelingen van Christus adoptie, pleegzorg en initiatieven omarmen om er het kwetsbare kind te zijn. Lees hieronder meer over dit iniatief en hoe jij mee kunt doen!

Over Zondag voor de Wees

Op de Zondag voor de wees staan ​​christenen op voor de wees en kwetsbaren. De Zondag voor de wees kwam als een geschenk van de kerk in Afrika.

Tijdens een kerkdienst in Zambia was een Amerikaanse bezoeker getuige van de hartstochtelijke oproep van de plaatselijke predikant om voor weeskinderen te zorgen, in een gemeenschap die was geteisterd door aids en armoede. Tijdens die allereerste “zondag voor de wees”, toen de dienst eindigde, stapten de mensen de een na de ander naar voren om uit hun eigen behoefte te geven, hun voedsel aan te bieden, en sommigen deden zelfs hun eigen schoenen uit en legden ze in de offermand voor wezen . Die bezoeker, Gary Schneider, was zo diep onder de indruk van wat hij had gezien dat hij Zambiaanse leiders begon te helpen bij het coördineren van de inspanningen van de zondag voor de wees in heel Zambia en de visie ook in de VS deelde.

In 2009 begon de Christian Alliance for Orphans met verenigd leiderschap om van Orphan Sunday een katalysator te maken voor bewustzijn en actie in de VS en wereldwijd. Tegenwoordig vieren kerken en organisaties in meer dan 90 landen jaarlijks de zondag voor de wees. Via de Zondag voor de wees sluiten we ons aan bij de belofte van “Één dag, één geluid, één doel”. We bidden dat de kerk over de hele wereld net zo trouw mag zijn als onze Zambiaanse broeders en zusters om Gods hart voor de wees te weerspiegelen, zowel dichtbij als veraf.

Ideeën om mee te kunnen doen:

Wij zouden het mooi vinden als je mee wilt doen met de zondag voor de wees. Daarom hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet:

 • Vraag in je kerk of er gepreekt kan worden gerelateerd aan de zorg voor de wezen
 • Laat de CAFO Orphan Sunday video zien aan je groep of je kerk of deel hem op sociale media.
 • Verspreid flyers van de zondag voor de wees in je kerk, vriendengroep of op sociale media.
 • Stuur een bemoedigende brief of kaart naar wees- of pleegkinderen
 • Bid voor de gezinnen in jouw kerk of werkplek die besloten hebben om een stap te zetten om te adopteren of pleegfamilie te zijn.
 • Plan een bijbelstudie over de zorg voor wezen of bespreek een boek in een kleine groep.
 • Nodig een adoptie of pleegkind uit om te spreken in je groep
 • Kom met een kleine groep samen om een film te kijken die gerelateerd is aan de zorg voor de wezen en bespreek die na met elkaar. Voorbeeld: Lion.
 • Doneer aan een organisatie of project die werken met kwetsbare kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen:
  1. Stichting Timon (Hulp in Nederland)
  2. Stichting Luz y Esperanza (Hulp in Peru)
  3. Stichting Compassion (Hulp wereldwijd)
 • Denk na over de mogelijkheid om je aan te melden als gastgezin, pleeggezin of adoptiegezin.