Project

Jeugdbegeleiding: coaching en training

In Peru zijn veel opvangtehuizen waar kinderen worden opgevangen tot ze achttien jaar worden. Maar wat gebeurt er met jongeren die hun achttiende verjaardag vieren en geen cruciale steun hebben van een biologisch of adoptiegezin? Deze jongeren worden vaak overgelaten om te zorgen voor hun eigen behoeften. Sommigen raken zwanger, stoppen met studeren, gaan op straat leven of komen in aanraking met criminaliteit. Daarom hebben deze jongeren begeleiding nodig.

Door middel van dit project ontvangen ruim 20 jongeren training en coaching nadat ze het opvangtehuis hebben verlagen. Daarnaast worden deze jongeren geholpen met tijdelijke woonruimte, mogelijkheden om te studeren en om een baan te vinden. Het doel is om deze groep kwetsbare jongeren hierdoor verder te begeleiden in hun onafhankelijke leven. Samen met elke jongere wordt een levensplan geschreven en gewerkt om hun doelen te verwezenlijken.

Het verhaal van Marcial
Op deze foto staat Marcial, een jongen uit Peru die op 16-jarige leeftijd vanuit een dorpje in de jungle in een opvangtehuis in de stad terecht kwam omdat zijn vader overleed en zijn moeder niet in staat was om voor hem te zorgen. Vanwege zijn slechte band met de rest van zijn familie was het niet mogelijk om daar terug te keren toen hij volwassen werd en het kindertehuis moest verlaten. Dankzij onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes heeft Marcial nu een kamer en heeft hij de mogelijkheid om te studeren voor verpleger. De afgelopen maanden is hij begeleidt in zijn studie en het proces naar zelfstandigheid en heeft hij ook een stageplek kunnen vinden in een kliniek in de stad.