Project

Voorbereiding voor tieners

In dit project worden tieners tussen de 14 en 18 jaar die in opvangcentra wonen voorbereidt op hun vertrek. Doen gebeurt door persoonlijke begeleiding, het ontwikkelen van een eigen toekomstplan en het geven van workshops over vaardigheden voor een zelfstandig leven.

Het doel is dat deze tieners voorbereidt zijn op hun vertrek uit het opvangtehuis als zij volwassen worden en zo een goede start kunnen maken van hun onafhankelijke leven.

Het verhaal van Narda
Ruim een jaar geleden moest Narda als 17-jarig meisje gedwongen haar huis verlaten vanwege problemen en ging ze naar een opvangtehuis. Voor Narda waren de gebeurtenissen een erg traumatische ervaring en zij kan nu ze volwassen is ook niet meer terug naar haar familie. Enkele maanden voordat zijn volwassen werd is zij begeleidt en voorbereidt door onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes. Samen met het opvangtehuis werd gekeken wat zij kon gaan doen als zij het tehuis moest verlaten. Nu heeft zij een plek om te wonen, volgt ze wekelijks trainingen in een schoonheidssalon en heeft zij een voorlopige baan als hulp in de huishouding. Dankzij het voorbereidingsprogramma werd zij al voorbereidt op haar vertrek en haar nieuwe toekomst.

Doneer

 

Individuele begeleiding

Elke jongere die onderdeel uitmaakt van dit programma krijgt persoonlijke begeleiding op elk aspect van zijn leven waar hulp nodig is. Dit wordt gedaan door de medewerkers van onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes, door mentoren die aan hen gekoppeld worden en door professionals die ingeschakeld kunnen worden. Elke jongere is uniek en wordt daarom ook afzonderlijk begeleidt tot het moment waarop hij of zij zich zodanig ontwikkeld heeft dat er geen begeleiding meer nodig is.