Over ons

Stichting Luz y Esperanza is in april 2019 opgericht om projecten in Peru te ondersteunen die wezen, hulpbehoevende jongeren en vrouwen in Peru hoop bieden op een betere toekomst.

In Peru zijn veel weeshuizen waar kinderen worden verzorgd tot ze achttien jaar worden. Maar wat gebeurt er met jongeren die hun achttiende verjaardag vieren en ontdekken dat ze geen cruciale steun hebben van een biologisch of adoptiegezin? Deze jongeren worden vaak overgelaten om te zorgen voor hun eigen behoeften. Sommigen raken zwanger, stoppen met studeren, gaan op straat leven of komen in aanraking met criminaliteit.

Sinds begin 2020 werken we samen met onze partner Cambiando Horizontes, opgericht door Albert en Maresa den Oudsten, om hulpbehoevende tieners, jongeren en vrouwen te kunnen helpen in Peru. Deze organisatie begeleidt tieners in hun laatste jaren in het kindertehuis en helpt hen om praktische hulpmiddelen te ontwikkelen die ze nodig hebben om het leven na het kinderhuis tegemoet te treden en de opties te begrijpen die hen te wachten staan.

Visie

Alle hulpbehoevende jongeren, vrouwen en wezen in Peru hebben het recht om op een veilige plaats te verblijven en ondersteuning verdienen om zichzelf te kunnen ontwikkelen.

Missie

Wezen, vrouwen en hulpbehoevende jongeren in Peru ontvangen hoop op een toekomst door middel van middelen, onderwijs, voeding, trainingen en christelijke principes en waarden.

Gegevens stichting

Stichting Luz y Esperanza Koninginnelaan 52 3905 GJ, VEENENDAAL KVK-nummer: 74623710 / RSIN: 859972641 IBAN: NL61 ABNA 0845 862 936 E-mail: info@luzyesperanza.nl

Bestuur

De stichting Luz y Esperanza bestaat op dit moment uit drie bestuursleden die samen de stichting besturen. Zij zien er op toe dat de doelstellingen van de stichting wordt bereikt. Daarnaast is het bestuur het aanspreekpunt van de stichting.

Bestuursleden:
Mirthe den Oudsten (voorzitter)
Aart van Driel (secretaris)
Arjan van der Roest (penningmeester)

Het bestuur is te bereiken op info@luzyesperanza.nl

Beleidsplan en jaaroverzicht

Hieronder kunt u ons beleidsplan en jaaroverzicht downloaden.

Jaaroverzicht 2019
Beleidsplan 2022-2023

Jaaroverzicht 2020

Jaaroverzicht 2021

Jaaroverzicht 2022


Onze partners

Om onze missie en doelstellingen te bereiken werken we in Peru samen met partners. Samen met hen werken we aan projecten voor wezen, jongeren en vrouwen in Peru. Hieronder vindt u een overzicht van onze huidige partners in Peru.

 

Cambiando Horizontes
De organisatie Cambiando Horizontes is maart 2020 in Peru opgericht door Albert en Maresa den Oudsten en zet zich in om de meest kwetsbare groepen van de bevolking van Peru: kinderen, jongeren en vrouwen, hoop op een betere toekomst te geven.

Lees meer over Cambiando Horizontes

 

 

Palabras Bíblicas
De stichting Luz y Esperanza werkt samen met Palabras Bíblicas in het promoten en verspreiden van artikelen, blogs en cursussen over levensvragen en het geloof. Deze worden gedeeld met de jongeren uit onze projecten in Peru en gepubliceerd op sociale media omdat wij geloven dat deze artikelen jongeren in Peru kunnen helpen in hun zoektocht naar een betere toekomst.

Op de website van Palabras Biblicas,  www.palabrasbiblicas.net, staan digitale cursussen, artikelen en blogs over het geloof en levensvragen welke voor jongeren heel waardevol zijn.

Website Palabras Bíblicas