Over Cambiando Horizontes

Cambiando Horizontes is onze partner in Peru. Deze organisatie is in maart 2020 opgericht door Albert en Maresa den Oudsten en richt zich op hulp voor kwetsbare kinderen, tieners, jongeren en vrouwen. Hieronder kunt u kort lezen over wat zij doen.

Onze missie: Kwetsbare tieners helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing door het uitbreiden van hun vaardigheden, kennis en talenten.

Onze visie: Wij geloven dat alle tieners en jongeren gelijke kansen en mogelijkheden verdienen en recht hebben op perspectief voor beter welzijn, welvaart en toekomst.

Onze werkgebieden

Persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid

Jongeren worden persoonlijk begeleid voor, tijdens en na hun vertrek uit het opvangtehuis totdat ze zelfstandig zijn. Dit doen wij door het geven van trainingen en workshops en het opstellen van een toekomstplan. Ook zoeken wij naar mogelijkheden voor studie en werk voor deze jongeren.

Kennisopbouw

Wij ontwikkelen en/of delen kennis en vaardigheden voor betere begeleiding en zorg van kwetsbare tieners en jongeren in (pleeg)families en opvangtehuizen. Dit doen we momenteel door, in samenwerking met de regionale overheden, maandelijkse virtuele trainingen te organiseren voor personeel van opvangtehuizen.

Maatschappelijke hulp

Wij ontwikkelen projecten en programma's om de kwetsbare groepen in de Peruaanse maatschappij te ondersteunen. Zo hebben we afgelopen jaar voedselpakketten uitgedeeld aan jongeren die in problemen kwamen tijdens de lockdown voor het coronavirus. Ook werken we aan projecten voor bescherming van het milieu.

Promotiefilm Cambiando Horizontes