Vanuit Peru: wekelijks televisieprogramma

Sinds begin december hebben we met onze organisatie Cambiando Horizontes ons eigen televisieprogramma op de lokale televisie. Elke woensdagavond hebben we een uur zendtijd van 18.00 – 19.00 uur, welke ook uitgezonden wordt op onze facebookpagina. Het doel van het programma is enerzijds om als organisatie bekender te worden en anderzijds om de problematiek waarmee we werken onder de aandacht te brengen. Veel mensen hebben geen idee welke problemen veel tieners en jongeren doormaken tijdens hun verblijf in een opvangtehuis en na het vertrek daarvandaan. Ook willen we door middel van thema uitzendingen jongeren en families helpen in de tienertijd.

Elke uitzending begint met een meditatie over een persoon in de Bijbel waarvan de horizon veranderd werd. Deze meditatie wordt deze maand gegeven door pastor Juan, die ook als geestelijk werker bij de organisatie betrokken is. In de eerste uitzendingen hebben we nagedacht over de veranderingen in levens van Jacob, Rachab en Esther. Personen waarvan hun toekomst radicaal veranderd werd en die door God gebruikt werden in Zijn plan.In de uitzendingen nodigen we personen uit die we interviewen of die een thema met ons publiek delen. Zo hadden we deze week een jonge vrouw in onze uitzending die de jongeren uit Peru afkomstig uit opvangtehuizen presenteert op internationaal niveau. Zij deelde haar ervaringen en uitdagingen die ze tegenkwam tijdens de start van haar onafhankelijk leven. Ook promoten we evenementen en activiteiten van opvangtehuizen en organisaties gericht op hulp voor hulpbehoevende kinderen, jongeren en vrouwen in de samenleving.

Wilt u graag bij dragen aan dit project? Neem dan contact met ons op via info@luzyesperanza.nl of doneer direct op NL61 ABNA 0845 862 936 t.n.v. Stichting Luz y Esperanza o.v.v. Cambiando Horizontes.


Terug naar overzicht!