Start sponsorprogramma

Begin deze maand zijn we officieel met ons sponsorprogramma begonnen. In dit programma helpen we jonge mannen zonder ouderlijke zorg, afkomstig uit opvangtehuizen in Trujillo en omgeving, door middel van hulp en begeleiding om de stap naar een onafhankelijk en zelfstandig leven te maken. Onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes zorgt voor een kamer, voedsel en overige benodigdheden zodat deze jongens de tijd hebben om stap voor stap zelf geld gaan verdienen om daarmee op termijn in hun kosten te kunnen voorzien. Voor jonge vrouwen was er in Trujillo wel hulp beschikbaar (Casa Hogar Luz de Vida) als ze hun opvangtehuis verlaten en geen familie hebben, voor jonge mannen was die mogelijkheid er nog niet. Met de start van dit programma komen er nu dus ook mogelijkheden voor jonge mannen om deze hulp te ontvangen.

De eerste jongere uit het programma is Marcial. Vanwege problemen in zijn familie na het overlijden van zijn vader heeft hij een kleine twee jaar in een opvangtehuis hier in Trujillo gewoond. Het was geen optie voor hem om terug naar zijn familie te gaan, die wonen ver weg en daar heeft hij vrijwel geen contact meer mee. Ook is hij halverwege zijn studie verpleegkunde. Begin augustus hebben Albert en Maresa een kamer bij hen in de straat gevonden waar hij kan wonen en studeren. Hij was daar heel blij mee omdat hij zich nu beter op zijn studie kan richten, dat was in het opvangtehuis altijd lastig vanwege de andere jongens die daar woonden, vanwege het coronavirus studeert iedereen dit jaar namelijk via afstand. Beetje bij beetje maakt hij nu stappen om zelfstandiger te worden. In zijn vrije tijd helpt hij ons met (administratieve) werkzaamheden voor de organisatie.

Wilt u graag bij dragen aan dit project of sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@luzyesperanza.nl of doneer direct op NL61 ABNA 0845 862 936 t.n.v. Stichting Luz y Esperanza o.v.v. Sponsorprogramma. Het is al mogelijk om vanaf 15 euro per maand of via eenmalige giften een jongere te sponsoren in dit programma.